Pákozdi István: Örömünk ünnepe. A római katolikus liturgia és a szimbólumok

A sok éves oktatói tapasztalatot használta fel Pákozdi István, amikor leszűrnte a szent liturgiáról tudható lényeget, a legfontosabbakat, ugyanakkor eligazító lábjegyzetei segítenek a tanulás utáni elmélyülésben – és nem csak a főiskolai hallgatókat. E jegyzet-kézikönyv a liturgika klasszikus területeit járja be, a liturgia fogalmának tisztázása után az egyházi év, a liturgikus eszközök, a szentmise, a szentségek, a szentelmények és a zsolozsma bemutatása következik. Örömmel fedezhetjük fel az alcímben is beharangozott részt, a keresztény szimbólumok világának bemutatását. Dr. Füzes Ádám

A liturgika tantárgya az egész teológián belül abban nyújt eligazítást és segítséget, hogy a keresztény, katolikus hivatalos istentiszteletet minden fontos elemében megismerjük és tudatosan gyakoroljuk.

A jelen kiadvány az esztergomi Érseki Papnevelő Intézet kispapjainak a 80-as években, illetve a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolán az utóbbi több mint két évtizedben tartott előadások és teológiai jegyzetek összefoglalása. 

Pákozdi István

A kiadvány 2.000 Ft + postaköltség áron megrendelhető a Kiadónál: re.publikacio@ jakabkomor.org